VU Amsterdam Career Services

Voor studenten

In welke fase van je studie je ook zit; de kans dat je vol zit met vragen over je toekomstige loopbaan is groot. Misschien vraag je jezelf af waar je eigenlijk aan de slag kunt met jouw diploma, wil je weten hoe je een carrière in het buitenland kunt starten of wil je advies over hoe je het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Op deze én alle andere vragen die te maken hebben met je toekomstige loopbaan, jouw ambities en waar jouw talent het beste tot zijn recht komt, kun je terecht bij Career Services voor inspiratie en ondersteuning. Aanbod

Elke faculteit heeft bij de VU zijn eigen Career Services-contactpersoon, zodat we goed weten wat er bij je studie past en kan. Zo is ons aanbod afgestemd op jouw specifieke wensen en omstandigheden. Elke faculteit organiseert evenementen en biedt workshops en coaching sessies aan, vaak in samenwerking met het eigen netwerk van potentiële werkgevers, alumni en de studieverenigingen. Sommige faculteiten hebben een uitgebreide Carrière Portal, anderen werken momenteel aan het uitbreiden van hun Career Services aanbod. Klik op jouw faculteit om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn:
Daarnaast organiseert de VU, samen met de andere Amsterdamse hoger onderwijs instellingen, ook verschillende (jaarlijks terugkerende) evenementen die toegankelijk zijn voor studenten van elke studie. Ben je geïnteresseerd in Informatie Management en ICT? Bekijk dan de informatie over de TECH020 carrièrebeurs die in februari wordt gehouden. Droom je van een internationale carrière? Neem dan eens een kijkje op site van het International Talent Event Amsterdam ITEA.

De meeste studieverenigingen organiseren ook loopbaan gerelateerde evenementen. Van informele borrel tot grootschalig carrière-evenement. Wil je een goede start op de arbeidsmarkt en beginnen met een netwerk bouwen? Kijk bij jouw studievereniging voor meer informatie over dit soort evenementen.
Wil je graag een eigen onderneming beginnen of je oriënteren of het ondernemerschap bij jou past? Dan zijn er verschillende initiatieven aan de VU die je een eind op weg kunnen helpen. Kijk bijvoorbeeld bij Demonstrator Lab en check VU Hub, een recent gelanceerd VU platform gericht op het stimuleren van ondernemerschap bij studenten.
Wil je meer weten over de mogelijkheden om te promoveren aan de VU? Neem een kijkje op onze Graduate School pagina’s.

Career Services voor organisaties

De Vrije Universiteit biedt vele mogelijkheden om met studenten in contact te komen. We hebben de mogelijkheid om een stage of vacature te plaatsen en we zijn altijd geïnteresseerd in het bespreken van mogelijkheden om een workshop, gastcollege of andere activiteit te hosten. 

Als u een vacature of activiteit in gedachten heeft voor studenten met een specifieke studie achtergrond, neem dan graag contact op met onze Career Service contactpersonen van de gewenste faculteit via onderstaande links:
Als uw idee of activiteit interessant is voor studenten van diverse studie achtergronden, neem dan graag contact op met onze centrale Career Services coördinator Chantal van den Buijs via c.vanden.buijs@vu.nl or 020-5986189