VU Vrijheidsmaaltijd 5 mei 2019

FREE YOUR MIND AND THE REST WILL FOLLOW

Voel jij je vrij om de keuzes te maken die je wilt? Of word je tegengehouden door de overtuigingen van anderen?

Tijdens de VU Vrijheidsmaaltijd op Bevrijdingsfestival Amsterdam ervaar je wat keuzestress ten aanzien van je seksuele identiteit betekent. Terwijl je wandelt door het doolhof van Circus Engelbregt vul je een 3D-invulformulier in over angst en verlangen naar de eigen en andermans seksuele identiteit. 

Via het doolhof kom je terecht in de VU Comfortzone waar je kunt genieten van vegetarische, veganistische en halal hapjes. Studenten en medewerkers van de VU met verschillende achtergronden en geaardheid vertellen daar aan de hand van belangrijke keuzemomenten in hun leven over de verkenning en acceptatie van hun identiteit.

Tickets

Koop alvast je ticket voor de VU Vrijheidsmaaltijd
(online 5 euro, aan de deur 2 festivalmuntjes)

Vanaf 12:00 uur is het doolhof geopend en staat de VU Vrijheidsmaaltijd voor je klaar. Tot 14:00 uur kun je voor de maaltijd aanschuiven. Daarna is het doolhof tot  17:00 uur vrij toegankelijk.

Bevrijdingsfestival Amsterdam Het Vrije Westen vindt 5 mei plaats in het Westerpark. 

Partners
Amsterdam Fonds voor de Kunsten, BankGiro Loterij Fonds, Mondriaan Fonds, Comité 4 en 5 mei, Gemeente Amsterdam, Stichting het Vrije Westen


 
Kunstenaar Martijn Engelbregt van Circus Engelbregt maakt het doolhof speciaal voor de VU Vrijheidsmaaltijd. Hij exposeerde in juni met zijn eigen vergelijkbare 3D-kunstproject ‘Uit Je Hokje / LHBT-ABCD’