Onderwijs

Bacheloropleidingen

De Vrije Universiteit Amsterdam geeft je met meer dan 50 bacheloropleidingen voldoende keus om een geschikte opleiding te vinden. Doorloop het studiekeuze stappenplan en kom met ons kennismaken, zodat je kiest voor een studie die echt bij je past! Interessegebieden: Economie, Recht en Bestuur - Gedrag en Maatschappij - Gezondheid en Beweging - Informatica, Wiskunde en Bedrijf - Kunst, Cultuur en Geschiedenis - Natuurwetenschappen - Filosofie - Religie - Talen en Communicatie. Een bachelor duurt drie jaar, waarin je naast een basisprogramma voldoende eigen keuzeruimte hebt. Na het behalen van je bachelor daarna kun je uit meer dan 150 masteropleidingen kiezen.

Masteropleidingen

De VU biedt bijna 100 masteropleidingen aan. Verdeeld over doorstroommasters, educatieve masters, niet-bekostigde masters en topmasters.

Minoren

Je kiest een minor als je je wilt verdiepen in een bepaald vakgebied. Je volgt vakken over één onderwerp. Een minor volgen kan binnen alle faculteiten van de VU.

Bijvakken voor studenten

Als je studeert aan een andere universiteit, dan kun je bij sommige faculteiten van de VU bijvakken volgen. Je vindt hier alle informatie over het aanbod van bijvakken en de toelatingsprocedure.

Studeren in het buitenland

Tijdens je opleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam heb je de mogelijkheid om in het buitenland te studeren. Je brengt als uitwisselingsstudent een semester (4 tot 6 maanden) door bij een partneruniversiteit van de VU. Een onvergetelijke ervaring tijdens je studie.

Opleidingsaanbod Professionals

Van postgraduate opleidingen tot docentprofessionalisering en maatwerktrainingen, op de campus of op locatie.

Overig onderwijs

Voorbereidend jaar voor anderstaligen, aanschuifonderwijs, Pre-University College, lerarenopleidingen, cursussen voor studenten, onderwijs voor ouderen.

Universiteit van Nederland

De Universiteit van Nederland is inmiddels een begrip in het hoger onderwijs: de beste wetenschappers van Nederland – en dus ook die van de VU – geven korte online colleges. Inmiddels zijn er meer dan 200 colleges uitgezonden. Van nanotechnologie tot geesteswetenschappen en van literatuurwetenschappen tot kwantumfysica. Hier vind je alle colleges die zijn gegeven door VU-wetenschappers.

Praktische informatie

Waar kan ik een vraag stellen? Hoe kom ik bij de VU? Hoe vind ik een kamer? Waar vind ik wat op de campus?

Toelating en inschrijving

Alles over aanmelden & inschrijven met zowel een Nederlandse als een buitenlandse vooropleiding, en over numerus fixus en colloquium doctum.

Over ons Onderwijs

De VU wil studenten opleiden tot verantwoordelijke, kritische en geëngageerde academici die zichzelf continu willen ontwikkelen. Daarbij staat de kwaliteit van het onderwijs dat we verzorgen voorop.