VU Network for Teaching and Learning

Een florerende, inspirerende VU Onderwijscommunity zijn; dat is het doel van ons Network for Teaching & Learning (NT&L). Het netwerk bestaat uit experts van een aantal partijen binnen de VU, zoals SOZ, FCO/AVC, UB, IT en LEARN! Academy, met verschillende perspectieven vanuit verschillende achtergronden. Onder leiding van Gerhard van de Bunt (Academic Director) en Silvester Draaijer (Program Manager) werkt het netwerk langs vier lijnen, te weten:

VU Onderwijswerkplaats: De VU Onderwijswerkplaats, gevestigd in NU 1A-25,  is de ondersteunende c.q. uitvoerende tak van het netwerk. Met alle partijen werkt NT&L samen om excellent onderwijs op de VU te realiseren.  In de  Onderwijswerkplaats leer je over bewezen effectieve en creatieve onderwijsmethodes en kun je experimenteren met de nieuwste onderwijstechnieken. Het team van de Onderwijswerkplaats kan jouw onderwijsvragen beantwoorden of  je in contact brengen met gespecialiseerde onderwijsadviseurs. De student-assistenten bieden daarnaast hulp bij projecten als Community Service Learning, FeedbackFruits, Mixed Classroom en Proctoring. Meer weten over de Onderwijswerkplaats? Neem contact op met onderwijswerkplaats@vu.nl of kijk op vu-ntl.nl. Je kunt ons ook volgen op LinkedIn

Onderwijscultuur: Vanuit de Onderwijswerkplaats zorgen we ervoor dat iedereen die betrokken is bij het onderwijs elkaar beter leert kennen. We organiseren relevante onderwijsbijeenkomsten  voor docenten en onderwijspersoneel en bieden mogelijkheden om hen te laten experimenteren met de nieuwste onderwijstechnieken. Sinds mei 2020 bieden we ook online workshops aan. Zo bouwen we aan de VU onderwijscultuur. 

Onderwijskwaliteit: Docentprofessionalisering staat bij ons hoog in het vaandel. We stimuleren de ontwikkeling van activiteiten op het gebied van didactische en persoonlijke ontwikkeling van docenten.
Kennis over onderwijs verspreiden we breed via onze website vu-ntl.nl, via onze LinkedIn pagina
en via de officiële communicatiekanalen van de VU en Amsterdam UMC.

Onderwijsinnovatie: We ondersteunen bij kleine en grote innovaties op het gebied van onderwijs, didactiek en ICT. Voor het uitproberen van kleine nieuwe onderwijsvormen stellen we kleine subsidies beschikbaar en helpen bij het onderzoek naar de effectiviteit van de innovaties. Ook ondersteunen we bij de succesvolle opschaling van onderwijsinnovaties.