Better prepared

18, 19, 20, 23 en 24 augustus 2021

De overstap naar de universiteit is leuk maar ook spannend. Zeker als je ouders niet hebben gestudeerd aan een (Nederlandse) universiteit. Je bent super gemotiveerd om het beste uit jezelf en je studie te gaan halen, in een hele nieuwe fase in je leven. Dan is een goede voorbereiding belangrijk. Want wat komt er allemaal kijken bij het studeren aan een universiteit?

De Vrije Universiteit Amsterdam biedt aan eerstegeneratiestudenten het programma Better Prepared, waarin je gedurende een aantal dagen alvast thuis raakt op de VU. Je hebt colleges over 'onderzoek doen, hoe dan?', 'academische vaardigheden, wat dan?',  en 'studeren doe je: zo!' Je krijgt inzicht in je eigen motivatie, studiekeuze, talenten, competenties en - eerlijk is eerlijk - valkuilen. Je wordt begeleid door student-coaches en ontmoet alvast medestudenten.

Begin je studie goed, begin Better Prepared!

Ervaringen van deelnemers en student-coaches van eerdere programma's

Hoe ziet het programma eruit?

Je volgt interessante colleges en neemt deel aan activerende workshops. Daarbij werk je steeds aan je essay waaraan je zelfstandig verder werkt. Op de laatste dag vindt er een afsluiting plaats en presenteer je de bevindingen van je onderzoek aan andere deelnemende studenten.

 • College Research Skills
  Je gaat écht onderzoek doen volgens de 'empirische cyclus'. Je schrijft daarna een essay waarmee je een stimuleringsprijs kunt winnen!
 • Workshop Storytelling & Empowerment
  Je krijgt inzicht in jouw levensverhaal. Wat zijn jouw (academische) krachten om succesvol te zijn op de universiteit? Wat zijn de verhalen van anderen en wat maakt nou dat je succesvol kunt zijn in je studieloopbaan?
 • Workshop Mindmapping Zelfmanagement
  Je krijgt inzicht in jouw (te ontwikkelen) vaardigheden en je gaat aan de slag met doelgerichtheid en zelfsturing. Het ‘leren studeren’ is nu echt begonnen.
 • College Academische Vaardigheden
  Je gaat aan de slag met academische schrijf- en presentatievaardigheden: wat is het verschil tussen citeren, parafraseren en plagiëren? En hoe kom je van data (kwalitatief én kwantitatief) tot een geschreven stuk, een rapportage of zelfs je eerste academische essay?
 • Workshop Student Life
  Ouderejaarsstudenten maken je wegwijs binnen de sociale en zeer diverse VU Student Life Community. Een tour op de campus, alvast binnen gluren bij je faculteit, een afspraak maken met andere studenten van je toekomstige opleiding... Waarom niet?! Begin gewoon alvast! De student-coaches helpen je hierbij en maken het ook nog eens gezellig!

Data en kosten

Better Prepared is een meerdaags programma en vindt plaats op 18, 19, 20 23 en 24 augustus 2021. De kosten voor deelname zijn € 20,00. Wanneer je een certificaat wilt halen, dan dien je alle dagen aan alle onderdelen deel te nemen en het essay in te leveren. En: dat gaat je lukken!!Aanmelden

Aanmelden voor Better Prepared kan via deze link.

Neem voor meer informatie contact op met Pre-University College via puc@vu.nl.