09.30-10.00Inloop en registratie
10.00Officiële opening: onze gastspreker Tanja Jadnanansing, voormalig Tweede Kamerlid, VU-alumna en de huidige voorzitter dagelijks bestuur van Amsterdam Zuidoost komt Better Prepared openen op donderdag 16 augustus.
10.30
StoryTelling: tijdens de StoryTelling workshop maken we kennis met onze drijfveren. Waarom zit je hier, op dit moment in de college banken? Hoe ben je hier gekomen? En wat ga jij inzetten er absoluut alles uit te gaan halen?
12.30-13.30
Pauze
13.30
MindMapping: Sarita Bainath, VU-alumna en moderator, deelt haar verhaal en begeleidt ons tijdens de workshop van MindMapping. Alles maar dan ook alles wat jij kunt en tot nu toe hebt ingezet in je studieloopbaan gaan we op een rijtje zetten. Ook kijken we waar je in het verleden weleens op bent vastgelopen. Studentendecaan Marjorie Wielkens legt uit wat dat betekent, effectief studeren en zelfmanagement, hoe je goede studievaardigheden in te zetten. Ze geeft een ‘virtuele’ rondleiding op het ‘support systeem’ van de VU. Want hoe handig is het, dat er een heel centrum is voor studie- en loopbaanbegeleiding!?
16.00
Dagafsluiting; Q&A met Better Prepared team en ontmoeten van (jouw) student-coaches


09.30-10.00
inloop & Q&A student-coaches
10.00
Masterclass ACVA. Academische vaardigheden zijn onontbeerlijk om succesvol je studie te doorlopen. Maar, wat zijn dat? Wanneer heb je ze nodig? En hoe kan je sommige dingen al meteen gebruiken… zoals kennis over citeren, parafraseren en plagiëren. Op de universiteit is knippen en plakken van Wikipediateksten een absolute no go, maar hoe kun je dan wel relevante informatie verwerken? Een VU-docent geeft de elementaire introductie op dit thema, dat je elke dag nodig zult gaan hebben zodra je bent gestart! Tijdens deze masterclass werk je aan stukken tekst voor je paper. Student-coaches ondersteunen je bij deze vertaalslag (zij hebben dit ook meegemaakt, een eerste paper schrijven…).
12.30-13.30
Pauze
13.30
Masterclass Goed Onderzoek Doen: De empirische cyclus. Dat is het bekende framework vanuit waar weer wetenschappers werken, zowel kwalitatief als kwantitatief geschoolde onderzoekers. We doorlopen deze stappen aan de hand van het aansprekende onderzoek van dr. Ismintha Waldring, vanuit haar vakgebied Identities, Diversity & Inclusion. Tijdens deze masterclass werk je aan stukken tekst voor je eigen paper.
16.00
Q&A met student-coaches om je teksten te schrijven, aan te scherpen en te verwerken voor je paper.


Jij schrijft je eerste academische paper. Gelukkig heb je op donderdag en vrijdag al heel veel materiaal hiervoor verzameld. Je eindpaper bevat maximaal 2.000 woorden en wordt ingeleverd op zondag, vóór 16.00. Zo kan de jury de papers lezen en beoordelen. Maandag tijdens de afsluiting van Better Prepared wordt bekend gemaakt wie de stimuleringsprijs ontvangt. Het inleveren van je paper is nodig als je het certificaat wilt behalen van ‘deelname Better Prepared.’ Dat gaat je zeker lukken!
10.00
Inloop & Q&A student-coaches
10.30-13.00
Social Innovation Battle. In deze workshop draaien we de rollen om. Jullie zijn de experts! We gaan samen, met student-coaches en VU afgevaardigden, een sociaal en maatschappelijk relevant thema proberen op te lossen (analyseren en definiëren van oplossingen/aanpak). Het gaat om ‘eenzaamheid’ en dat in het bijzonder onder internationale studenten. Dit zijn jouw toekomstig medestudenten op de VU. Hoe kunnen we met elkaar ervoor zorgen dat iedereen zich goed voelt, thuis én op de campus? Laurens van der Vuurst van Downsideup zal met zijn provocatieve en activerende stijl van moderaten de beste en meest constructieve ideeën proberen boven water te krijgen.
13.00-14.00Pauze
14.00
Student Life: tijdens deze workshop gaat Laurens met jullie door. Als volleerd trainer van studieverenigingen/studentenverenigingen, commissies, medezeggenschapsraden etc. laat hij jullie kennismaken met student life. Want buiten het volgen van vakken kun je op zoveel meer manieren betrokken raken op de universiteit. Voor iedereen is er wel een vereniging (divers, etnisch, klassiek, cultureel, religieus) of vorm van studentbetrokkenheid. Laat je inspireren door de verhalen van student-coaches en alle kennis die Laurens de afgelopen jaren heeft opgedaan tijdens zijn trainingen aan studenten en studie- en studentenverenigingen. Let op: jullie maken deze workshop samen, dus al je wensen en al je vooroordelen mogen gewoon geuit worden…
16.00
Pauze
16.30Inloop afsluiting/slot (ouders en bekenden zijn uitgenodigd!)
17.00Dr. David Pinto, gastcollege over zijn verhaal en vakgebied, migratie, inburgering en diversiteit. 
17.30uitreiking stimuleringsprijs door voorzitter van de jury schrijver Meltem Halaceli
17.45Afsluiting & uitreiking certificaten Better Prepared door programmamanager Better Prepared Gusta Tavecchio
18.00Drinks&Small Bites, informele Q&A met student-coaches en alle genodigden