Aanbod voor PhD's - onderzoekers

Redigeerservice
Omvang:
Duur: in overleg
De redigeerservice is beschikbaar voor masterstudenten en PhD-kandidaten die het Engels of het Nederlands in hun scriptie of proefschrift in orde willen maken en daarbij hulp kunnen gebruiken. De redigeerservice geeft je feedback over de correctheid, de helderheid en de gepastheid van  het Engels of het Nederlands.

Avondcursus Nederlands als tweede taal: Nederlands voor werk en studie
Omvang: 16 x 2,5 uur
Duur: 8 weken
Met de avondcursus “Nederlands voor Werk en Studie” breng je je beheersing van Nederlands op een hoger niveau, van absoluut beginnersniveau tot CEFR B2. Je kunt zelf kiezen hoeveel cursussen je wilt volgen en welk niveau je uiteindelijk wilt behalen.

Avondcursus Nederlands als tweede taal: Nederlands voor werk en studie Sprint
Omvang: 16 x 2,5 uur
Duur: 8 weken
Is je moedertaal Duits, Deens, Zweeds, Noors of Afrikaans? Dan kun je de snelle variant van de avondcursus  “Nederlands voor Werk en Studie” doen. Je leert dan binnen 8 weken de  Nederlandse taal van absoluut beginnersniveau tot CEFR-niveau A2, of van A2 naar B1.

Zaterdagcursus Nederlands als tweede taal: Alledaags Nederlands
Omvang: 8 x 3 uur
Duur: 8 weken
Een praktische, semi-intensieve taalcursus waarbij je leert om in het dagelijks leven Nederlands te spreken. Binnen 4 maanden leer je de basis van de Nederlandse taal (CEFR niveau A2). “Alledaags Nederlands” is een e-learning cursus waarbij je maar één les per week hebt. Je oefent veel thuis en online.

Professioneel Nederlands
Omvang: 16 x 2,5 uur
Duur: 16 weken
Beheers je het Nederlands al vrij goed? Dan kun je met deze cursus je (academische) vaardigheden  in bijvoorbeeld het schrijven van formele brieven, essays, betogen of werkstukken of het houden van een presentatie naar een hoger niveau brengen.

Coaching Nederlands begrijpen in de medezeggenschap
Omvang: 10 x 1 uur, plus zelfstudie
Duur: 26 weken
Ben je actief in de medezeggenschap? Wil je je Nederlandssprekende collega’s beter kunnen volgen en Nederlandstalige stukken beter begrijpen? Doe dan  de cursus Nederlands Begrijpen in de Medezeggenschap (NBM). Je krijgt een half jaar lang elke twee weken individuele coaching van een ervaren docent. Daarnaast krijg je persoonlijke feedback op de oefeningen die je gemaakt hebt in de zelfstudiemodules op maat. Niveau: vanaf B1.

Omgaan met media
Omvang: In overleg
Duur: In overleg
In de training Omgaan met de media doe je, privé of met een groepje collega's, vaardigheden op om slim met de pers om te gaan. Na de mediatraining voel je je zekerder: je hebt een uitgebreid repertoire om je verhaal overtuigend te brengen, je weet hoe je omgaat met verschillende soorten vragen en bent ook goed voorbereid om lastige vragen te beantwoorden.

Presenteren
Omvang: In overleg
Duur: In overleg
In de privécursus Presenteren van het Taalcentrum-VU leer je je boodschap ontspannen, gestructureerd en overtuigend over te brengen. Je ontdekt hoe je om kunt gaan met spanning en hoe je zelfverzekerd overkomt. Je krijgt vaardigheden mee om de aandacht van je publiek vast te houden en adequaat te reageren op vragen. Word een spreker met zelfvertrouwen en een helder verhaal.


Advanced academic writing for PhD researchers 
Omvang: 5 x 3 uur
Duur: 2 weken
In deze cursus werk je met je eigen teksten. Je krijgt uitgebreid feedback op je geschreven wetenschappelijk taalgebruik in het Engels en je leert nieuwe mogelijkheden om complexe ideeën in goed gestructureerde Engelse zinnen te verwoorden, waardoor je gevarieerder kunt schrijven.

Concise formulation
Omvang: 3 x 3 uur, plus tutorial
Duur: In overleg
Dit is een intensieve cursus over het academisch Engels, voor kleine groepjes promovendi in een gevorderd schrijfstadium. De cursus richt zich op de vraag hoe je je wetenschappelijke tekst kernachtig, ‘raak’ en daardoor wat aantrekkelijker  kunt formuleren zonder daarbij aan nauwkeurigheid in te leveren.

Introduction to Academic Writing in English
Omvang: 6 x 2 uur
Duur: 3 weken
In deze cursus leer je een goed gestructureerde en coherente academische tekst in het Engels te schrijven over het onderwerp van je onderzoek, volgens de stilistische conventies van je discipline. Je krijgt ook inzicht in je eigen sterktes en zwaktes in grammaticale termen, en in de manier waarop je de zwaktes oplost.

Tutorial PhD
Omvang: 3 uur per week
Duur: In overleg
Dit turorial biedt op maat gesneden ondersteuning voor PhD-kandidaten die een Engelstalig proefschrift schrijven. Deze ondersteuning is specifiek gericht op de kwaliteit van het academisch Engels en altijd in overleg met de promotor.

English Pronunciation Workshop (advanced)
Omvang: 2 x 1 uur
Duur: In overleg, vanaf januari 2020

Pronunciation for PhD Researchers
Omvang: 4 x 3 uur
Duur: 4 weken
Deze cursus wordt onder de naam 'English Pronunciation in a Global World' als onlinecursus aangeboden via het onlineplatform FutureLearn.  

Scientific Writing in English
Omvang: 8 x 3 uur
Duur: 8 - 10 weken
Tijdens de cursus werk je stap voor stap aan het verbeteren van je eigen Engelse wetenschappelijke artikel. Eerst bepaal je wat de beste structuur is voor je artikel, daarna werk je aan goed opgebouwde alinea's en tot slot kijk je naar zinnen en zinsstructuur.

Presenting and Pitching your research
Omvang: 5 x 2,5 uur
Duur: 5 - 7 weken
In deze cursus leer je hoe je informatie overzichtelijk en correct presenteert in het Engels en goed afstemt op je internationale publiek. Je krijgt handvatten voor betere Engelse presentaties en past de tips en theorie direct toe: je oefent voor de groep met je eigen presentatie in het Engels. 

Redigeerservice 
Omvang: 
Duur: in overleg 
De redigeerservice is beschikbaar voor masterstudenten en PhD-kandidaten die het Engels of het Nederlands in hun scriptie of proefschrift in orde willen maken en daarbij hulp kunnen gebruiken. De redigeerservice geeft je feedback over de correctheid, de helderheid en de gepastheid van  het Engels of het Nederlands.

Writing a Research Proposal
Omvang: 6 x 2 uur
Duur: 6 - 8 weken
In deze cursus doorloop je alle stappen van het schrijven van een goed onderzoeksvoorstel in het Engels. Je krijgt uitgebreide feedback op onderdelen als Problem definition en Relevance.