Studeren in het buitenland

Waarom?

Een semester in het buitenland studeren is gegarandeerd een boost voor carrièremogelijkheden en je persoonlijke ontwikkeling. Je bent een semester onderdeel van een andere cultuur, werkt aan een internationaal netwerk en je verbetert je taalvaardigheid. Daarnaast is een semester in het buitenland een academische uitdaging: een andere manier van lessen volgen, toetsing en benadering van onderwerpen. De vakken die je op de partneruniversiteit volgt tellen mee voor je VU-diploma, mits ze voldoen aan de eisen van de examencommissie.

Waar?

De VU heeft uitwisselingsovereenkomsten met meer dan 250 universiteiten over de hele wereld. Of je nu naar Australië wilt, Brazilië of Duitsland, je kunt altijd een bestemming vinden die bij je past. Iedere bestemming biedt een unieke ervaring. Neem een kijkje op de VU Worldmap, selecteer je (toekomstige) studie en ontdek jouw mogelijkheden.

Wanneer?

Het meest geschikte moment om op uitwisseling te gaan is het 1e semester van het 3e jaar, omdat de meeste opleidingen dan geen verplichte vakken hebben en je zonder studievertraging op uitwisseling kunt. In je tweede jaar bezoek je de informatiebijeenkomsten en meld je je aan, zodat je nog genoeg tijd hebt om je voor te bereiden. Uiteraard helpt het VU International Office je hierbij.  Als VU-student kun je op VUnet meer informatie vinden over studeren in het buitenland. 


Exchange

Een uitwisselingsstudent van de VU is net terug uit Beijing:

“It is an amazing experience to live in a different culture for half a year and learn about the food, habits and traditions. The community of international students here is really nice and it is very easy to make a lot of new friends from all over the world. Who else can say that they visited the great wall in the weekend and Shanghai during a short holiday? I would recommend everyone to go on exchange, you will have so many great experiences and make a lot of new friends!”  

Krijg een beeld van het studeren in het buitenland en bekijk deze video gemaakt door een uitwisselingsstudent van de VU in Singapore:


Erasmus Plus Programma

Vrije Universiteit Amsterdam neemt deel aan het Erasmus Plus Beursprogramma, gesubsidieerd door de Europese Commissie.
De aanvraag voor de beurs loopt via het International Office. Ook deze informatie is te vinden op onze VUnet-pagina.
Daarnaast is er meer informatie te vinden in de Erasmus Policy Statement en de Erasmus Charter.