Audio- en videoproducties

Wij creëren op verzoek videoproducties in en voor het onderwijs aan de VU. Denk aan het opnemen en online plaatsen van colleges en kennisclips, het vastleggen van onderwijs gerelateerde evenementen en maatwerkproducties zoals promotiefilms en animaties. Deze dienstverlening wordt op aanvraag geleverd. Kosten worden doorbelast.

Wij kunnen digitale audio- en videocontent in het onderwijs registreren, bewerken en online beschikbaar maken. Dit geldt voor reguliere hoorcolleges en werkgroepen, maar ook voor colloquia, seminars en andere evenementen. Wij maken gebruik van Mediasite en slidecast-opnames om video en audio vast te leggen. Het is ook mogelijk om bijeenkomsten live te streamen via Mediasite of via social media, ruimten virtueel aan elkaar te koppelen (audio/video) of een webinar te organiseren.

Een aantal van de ontwikkelde producten:

  • Slidecast opnames (PowerPointpresentatie en audio)
  • Weblectures (videobeeld, PowerPoint en audio)
  • Live stream (live event online uitzenden voor publiek)
  • Virtuele zaalkoppeling (audio en video doorzenden van een zaal naar een andere ruimte)
  • Webinar (interactief event/seminar voor online gebruik)

Wij beschikken over een professionele video-opnamestudio met onder andere 4K camera’s, verschillende achtergronden inclusief greenscreen en autocue faciliteiten. Naast de studio-opnames verzorgen wij ook opnames op locatie op de campus. Animaties en speciale effecten behoren tot de mogelijkheden.

Standaard type video-opnamen zijn:

  • Kennisclip (o.a. presentatie in studio, interactief scherm, greenscreen)
  • Impressiefilm van een bijeenkomst of evenement
  • Weblecture
  • Videoregistratie van promotie of oratie
  • Live en interactief webinar vanuit de studio

Weblectures kunnen worden aangevraagd via ons “Aanvraagformulier AVC-apparatuur huren”. Alle andere opties kunnen per mail worden aangevraagd (algemeen.avc@vu.nl) of per telefoon (020-5989161), minimaal 3 weken van tevoren. Standaardproducten kunnen op kortere termijn worden geleverd, op basis van beschikbaarheid. Oplevering van producties gaat in overleg en is per product afhankelijk van nabewerkingstijd. De kosten worden in rekening gebracht. Standaardproducten hebben een vaste prijs. Voor maatwerk of afwijkende vragen wordt een projectbegroting uitgebracht. In overleg wordt bepaald wat het gewenste eindresultaat is en welk budget nodig is.

Achterliggende kaders, richtlijnen en documenten

Bijzonderheden

Dienstverlening wordt alleen geleverd aan interne gebruikers (faculteiten en diensten VU). Externe partijen kunnen hier geen gebruik van maken.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden van de services die AVC biedt is te zien in de showcase.