Parkeergarage P3 VU Campus

Wij streven naar een autoluwe Campus. Vanaf 1 april 2019 is de Campus een centrale ondergrondse parkeergarage rijker: P3 VU Campus. De garage ligt onder het Nieuwe Universiteitsgebouw. Dit betekent betere parkeerfaciliteiten voor cliënten, bezoekers en medewerkers van de VU Campus.

De 3-laagse parkeergarage biedt plek aan 600 auto's. Er zijn 24 oplaadpalen voor elektrische auto's en zes mindervalideplekken. Naast de parkeergarage is er ook een fietsenstalling voor 1.600 fietsen die later geopend wordt.

De garage is uitsluitend toegankelijk voor abonnementhouders en bezoekers aan de gebouwen van VU, VUmc en ACTA.  Bezoekers en cliënten met een bestemming in een van de VUmc gebouwen of ACTA parkeren nu voornamelijk in P1 en P2, maar kunnen straks in P3 terecht als de andere garages vol zijn. De ingang van de parkeergarage is aan de Campuszijde, te bereiken via de Van der Boechorststraat. Op de ANWB borden staat hij vermeld als P3 VU Campus. De parkeergarage heeft twee voetgangersuitgangen, een aan de De Boelelaan en een op het Campusplein. De ingang van de fietsenstalling is aan de De Boelelaan.

De garage is uitgerust met een kentekenherkenningssysteem voor abonnementhouders. Dit bevordert de in- en uitrijsnelheid aanzienlijk en vermindert de uitstoot van uitlaatgassen. Daarnaast krijgen de abonnementhouders een parkeerpas uitgereikt die zij kunnen gebruiken in geval van storing of als zij met een andere auto komen.

Andere duurzame maatregelen zijn de toepassing van led verlichting met bewegingsensoren. De schoonmaakmachines die gebruikt worden zijn van type ECH2O: zij zijn waterbesparend en reinigen zonder het gebruik schoonmaakmiddelen. In de toekomst komt er een parkeergeleidingssysteem: binnenrijdende parkeerders zien dan in een oogopslag waar nog plek is. Dit beperkt zoekverkeer en dus ook de uitstoot van uitlaatgassen.

p3