VU Campusradio vanaf de VU campus

In het voorjaar van 2019 startte een klein groepje studenten en medewerkers vanuit verschillende hoeken van de universiteit met VU Campusradio. Een radiostation van en voor de VU. Waar onze studenten en medewerkers samen radio en podcasts maken voor onze VU-community.

Met een studio in het hart van de VU campus - het StudentenD0K - bevindt Campusradio zich middenin het episch centrum van onze universiteit. Vanuit de kleine studio grenzend aan het campusplein worden uitzendingen en podcast geproduceerd voor een publiek van studenten, medewerkers, docenten, alumni en geïnteresseerden. Daarbij wordt een publiek tot ver buiten de grenzen van Nederland te bereikt. VU studenten in het buitenland onderhouden via Campusradio contact met het thuisland en vrienden en familie van internationale studenten die programma’s maken luisteren ook met grote regelmaat.

Overzicht VU Campusradio Shows

De volgende shows worden inmiddels wekelijks gemaakt en kun je beluisteren via vucampusradio.nl

  • Uilencast
  • Blast From The Past
  • The New Normal
  • Lazy Sunday Mornings
  • Jonathan's Take
  • De VrijMiBo Show
  • Quarantaine Radio
  • Pretencious Pricks
  • Pandam

Bij deze programma’s zijn 16 studenten en alumni betrokken. En met regelmaat ontvangen deze programmamakers gasten in hun shows. VU Campusradio is het radiostation van de VU, dat door onze eigen studenten en medewerkers wordt gerund. Er zijn programma’s zowel in het Engels als het Nederlands. Op vucampusradio.nl vind je alle informatie over Campusradio en kun je de shows kunt beluisteren. En volg Campusradio via Instagram.

Organisatie

De organisatie van VU Campusradio is onderverdeeld in een Advisory Board en een Editorial Board. In de Advisory Board zitten de initiatiefnemers van VU Campusradio. Deze board houdt zich bezig met de strategie, financiering, de studio en het technisch onderhoud. In de Editorial Board zitten voornamelijk studenten die zelf programma’s maken. Deze board houdt zich bezig met het werven van nieuwe programmamakers, het samenstellen van uitzendschema’s, het trainen van nieuwe programmamakers en de promotie van de shows.

Doe mee

VU Campusradio is op zoek naar nieuwe radio- en podcastmakers (zowel studenten als medewerkers zijn welkom). Als jij je eigen radioprogramma of podcasts wil, stuur een berichtje naar radio@vu.nl of benader ons via Instagram. Ook zijn we op zoek naar creatief talent voor de Editorial Board, de VU Campus Insta en website onderhoud.

VU_Campusradio_logo2_