Dialoog@vu.nl

DIALOOG@VU was een platform van studie- en studentenverenigingen aan de VU dat gezamenlijk activiteiten organiseert. Het platform bestaat sinds januari 2012 uit Anatolia (Turkse studentenvereniging), Aureus (FEWEB), EOS (FSW), MFVU (GNK), MashriQ (Islamitisch), SIB (Internationale Betrekkingen) en New Urban Collective. DIALOOG@VU organiseert meerdere malen per jaar grote evenementen zoals de VU Summerbreak, VU International Day, VU Olympics onder het label ‘VU On Campus’. Daarnaast organiseerde DIALOOG@VU actualiteitsdebatten, een studentexchange programma met UCLA en een studiereis naar Israël en de Palestijnse gebieden. Actuele informatie over activiteitenop de Facebooksite: Dialoog Facebook pagina.

Bridging Success
Sinds 2017 zijn de activiteiten voortgezet onder de noemer van 'Bridging Success', zoals in de zomer van 2018 een event op het VU Campusplein en in 2019 een evenement in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.
Sinds 2018 nemen aan het programma deel: Universitaire Studentenraad van de VU, ISA, Anatolia, Entrée (jongerenvereniging Concertgebouw en Concertgebouworkest) en Young Global People.

CONTACT
Wim Haan, Diversity Officer Campus & Community Vrije Universiteit
T 020 59 85673
E-mail: divers@vu.nl
De studentassistenten voor 2019 en 2020 zijn Sehida Begovic en Sara Said.

empty

Contact

Wim Haan
Coördinator Diversiteit Vrije Universiteit
Kamer 1D26 Hoofdgebouw
T 020 59 85673
E-mail: divers@vu.nl

De studentassistenten voor 2012-2013 zijn Zainab el Hejazi en Joris Kijzer.

Activiteiten

VU On Campus (VU Summer Break, VU International Day, VU Olympics)
VU On Campus organiseert samen met de grote studieverenigingen van de VU (VSPVU, Aureus, EOS, MFVU, QBDBD) een aantal campusbrede evenementen, waarbij diversiteit een uitkomst van de activiteit is en niet een aanleiding of het thema. Het zijn activiteiten voor alle studenten die door samenkomst van de diverse studentenpopulatie en een grote onderlinge interactie diversiteit creëren. In de planning zijn o.a. activiteiten aan het einde van het collegejaar (VU Summerbreak), een sportdag waarbij teams van alle studie-, faculteits- en studentenverenigingen worden uitgenodigd (VU Olympics), een dag waarbij alle activiteiten in de étalage worden gezet rond internationalisering (VU International Day) en een openingsevent, aansluitend bij de opening van het academisch jaar.

VU-UCLA Student Exchange
Sinds 2010 wordt er op de VU de Summercourse georganiseerd. Dit programma is geïnspireerd op het programma uit Amerika, Los Angeles. Het diversiteitsprogramma van de VU organiseert sinds 2011 een Summer Exchange aan de gerenommeerde University of California Los Angeles (UCLA). Twee getalenteerde VU studenten worden geselecteerd voor deelname aan het Transfer Student Program (TSP) van UCLA (waarop de Summercourse is geïnspireerd): een academische ‘bootcamp’ van vier weken waarbij de deelnemers een intensieve kennismaking ondergaan met een universiteit die al jarenlang tot de top 10 ranking van internationale universiteiten behoort. Deelname aan de exchange was voor de VU studenten die in 2011 en 2012 hebben deelgenomen een ‘life changing experience’.

VU diversiteits studiereis Israël en Palestijnse gebieden
In maart heeft dialoog@vu voor de derde keer een diversiteits studiereis naar Israel en de Palestijnse gebieden georganiseerd. Thema is ‘identity in a by conflict divided and disunited country’. De doelstelling van de reis is tweeledig, allereerst om een diverse groep van studenten in tien dagen tijd tot een hechte groep te smeden, met respect en interesse voor elkaars (culturele) achtergronden. Daarnaast om in samenspraak met studenten aan Israëlische en Palestijnse universiteiten in gesprek te komen, om op die manier meer (‘first hand’) te weten te komen over het conflict.