Cultuur

De Vrije Universiteit biedt haar studenten en medewerkers op of rond de campus ruime mogelijkheden tot cultureel tijdverdrijf. Bekijk de onderstaande secties voor meer informatie over het aanbod. 

Griffioen
Cultuurcentrum Griffioen
De Griffioen is het cultuurcentrum van de Vrije Universiteit. Naast cursussen organiseert de Griffioen films, muziek-, theater- en dansvoorstellingen en lezingen

Kunst op de Vrije Universiteit
Over de gehele Campus kun je kunstwerken uit de collectie van de VU bekijken. Rondom de Aula in het Hoofdgebouw zijn presentaties te zien van actueel artistiek onderzoek in reactie op wetenschappelijk onderzoek.
Filmrol

Films op de VU
Vanaf oktober 2018 bepaal jij welke film, met wie en wanneer. Een team van filmdeskundigen staat klaar om je tegen schappelijke voorwaarden en prijzen te helpen.

VU-orkest
VU-koren en VU-orkesten
De koren en orkesten van de VU bestaan uit studenten en medewerkers die op hoog niveau klassieke muziek maken. Per collegejaar geven zij ruim 20 concerten.

Botanische Tuin Zuidas
De Botanische Tuin Zuidas is een groene oase waar ook ruimte is voor evenementen, cultuur en ontspanning.

Couperin-orgel 
In de Aula van het hoofdgebouw van de VU staat het Couperin-orgel. Het werd in gebruik genomen op 25 mei 1973, een maand na de officiële opening van het Hoofdgebouw.