Partners

De andere partners zijn:

Universiteit IJsland 
Universiteit IJsland is opgericht in 1911 en ligt in het hart van Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Zowel méér onderzoek als het opleiden van jonge mensen staat hoog in het vaandel van de universiteit. De studenten van Universiteit IJsland worden voorbereid om een actieve rol te spelen in de maatschappij en zo hun stempel te drukken op de internationale gemeenschap. Een belangrijke factor hierin is een dynamische en intensieve samenwerking met gespecialiseerde onderzoeksinstellingen. 

University of East Anglia 
De Universiteit van East Anglia (UEA) is gefocust op onderzoek en heeft 15.000 studenten waarvan 25 procent internationaal. Specialisaties variëren van milieu- en klimaatverandering tot gezondheid en voeding, gezinsproblemen en jeugdbeleid, economie en bedrijfskunde en creatief schrijven. De interdisciplinaire aanpak en het internationale bereik van het onderzoek helpen de UEA zich te richten op belangrijke onderzoeksvragen. Op deze manier zet de UEA zich in om een verschil maken in de wereld. 

Universität of Duisburg-Essen 
Universiteit Duisburg-Essen (UDE) ligt in het hart van het Ruhrgebied en heeft dezelfde kenmerken: dynamisch, ambitieus en continue in verandering. De universiteit heeft elf faculteiten en vier interdisciplinaire onderzoekclusters: Nanowetenschappen, Biomedische wetenschappen, Urban Systems en transformatie van de hedendaagse samenleving. Universiteit Duisburg-Essen ziet verbinding van onderzoek en onderwijs als de manier om het delen van kennis en ideeën te stimuleren. UDE streeft naar diversiteit en is een groot voorstander van uitwisseling en samenwerking: regionaal, in de Universiteit Alliance Ruhr, maar ook mondiaal in het Aurora netwerk en met meer dan 250 Erasmus partner universiteiten.  

University of Aberdeen 
Universiteit Aberdeen staat wereldwijd bekend om haar toonaangevende onderzoek in gezondheid, energie, voeding, milieu en biologische wetenschappen. Hiernaast heeft de universiteit een uitstekend track record op het gebied van kunst en geesteswetenschappen. Met 120 nationaliteiten in huis is Universiteit Aberdeen een leider op het gebied van cultuur in het noordoosten van Schotland.

Universiteit Federico II Napels
Opgericht door de keizer van het Heilige Roomse Rijk Frederick II in 1224, is de Universiteit Federico II 's werelds oudste door de staat ondersteunde instelling voor hoger onderwijs en onderzoek. De universiteit is gevestigd in Napels en is geworteld in een uitdagende en levendige sociaal-economische context en wil Zuid-Italië verbinden met de wereldwijde wetenschappelijke gemeenschap.

Université Grenoble-Alpes
De Universiteit Grenoble Alpes (UGA) bestaat sinds 2016 als de samenvoeging van drie bestaande universiteiten in Grenoble. Het is een vooraanstaande Franse universiteit met circa 45.000 studenten en academische programma’s in alle disciplines. De UGA, gelegen in het hart van Europa, is een belangrijk centrum voor onderzoek en innovatie. Het is een openbare universiteit die zich inzet voor gelijkheid en toegankelijkheid. Zo biedt de universiteit speciale diensten aan voor studenten en medewerkers met een handicap, internationale medewerkers en studenten en vluchtelingen. 

Universitat Rovira i Virgili
De Universitat Rovira i Virgili (URV) werd in 1991 opgericht door het parlement van Catalonië. Vanaf de allereerste dag was het doel van de universiteit duidelijk: kennis ten dienste stellen van de samenleving om zo bij te dragen aan de sociale en economische ontwikkeling van de omgeving, die geleidelijk verandert in de tijd.

Universität Innsbruck 
Universität Innsbruck, opgericht in 1669, is de grootste onderzoeks- en onderwijsinstelling in het westen van Oostenrijk, met meer dan 27.000 studenten en 5.000 personeelsleden en docenten. Universität Innsbruck ligt in het hart van de Alpen en is een onderzoeksuniversiteit met zestien faculteiten en 81 afdelingen. De onderzoeksactiviteiten worden georganiseerd in zes belangrijke onderzoeksgebieden, namelijk natuurkunde, berggebieden, culturele ontmoetingen - culturele conflicten, wetenschappelijke informatica, moleculaire biowetenschappen en digitale wetenschappen.

Aurora VU