Times Higher Education World University Ranking

De Times Higher Education rankings  zijn onderverdeeld in a) een overkoepelende World University Ranking (WUR), en b) de Impact ranking die is gebaseerd op de 17 Sustainable Development Goals, en c) de European Teaching ranking.
De ranglijst van de wereldwijde topuniversiteiten (WUR) is sinds 2011 gebaseerd op een nieuwe methodologie waarbij gebruik wordt gemaakt van 13 verschillende prestatie-indicatoren die alle universitaire activiteiten omvatten. Deze 13 indicatoren zijn ondergebracht in 5 hoofdcategorieën:

•    Onderwijs – leeromgeving (30% van de totale score)
•    Onderzoek – omvang, inkomsten en reputatie (30%)
•    Citaties – onderzoekbijdrage (32,5 %)
•    Inkomsten van bedrijven – innovatie (2,5%)
•    Internationale mix – personeel en studenten (5%)

In de Times Higher Education ranking 2019-2020 van de beste universiteiten wereldwijd staat Vrije Universiteit op de 138e plek wereldwijd. Zie ook THE World university ranking, en het VU nieuwsbericht Times Higher Education WUR.

Times Higher Education Impact Ranking

In de Impact ranking door Times Higher Education staat Vrije Universiteit Amsterdam op de 39e positie wereldwijd, gerelateerd aan de bijdrage aan de 17 Sustainable Development Goals (UN SDGs) in het beleid, onderwijs en onderzoek aan de Universiteit. Zie ook het VU nieuwsbericht: VU in THE impact ranking 2019-2020 en de website van Times Higher Education Impact ranking 2019-2020.

In de European Teaching ranking 2019 van Times Higher Education staat Vrije Universiteit Amsterdam op positie 24 binnen Europa. Zie ook het VU nieuwsbericht: VU in THE European teaching ranking 2019 en de website van Times Higher Education: European Teaching ranking.