Het Pre-University College van de Vrije Universiteit Amsterdam

Wat is het Pre-University College

Wil jij alles weten over bewegingen en zou je die weleens willen meten in een echt laboratorium? Of zou je eens als een echte advocaat willen pleiten in een rechtszaal? Misschien vraag je je af hoe Starbucks zo groot is geworden, hoe succesvolle leiders anderen weten te motiveren of wat de diepere betekenis is van het maken van grappen. Hier kun je allemaal achter komen bij het Pre-University College. Twee keer per jaar organiseren wij de meest uiteenlopende masterclasses waar je je voor kan opgeven via jouw school.

Maar behalve deze masterclasses organiseren wij nog tal van andere programma's voor leerlingen uit de hoogste klassen van het VWO. Kijk hier of  jouw school lid is van het Pre-University College en lees dan snel verder wat je allemaal bij ons kan doen!

Informatie voor scholen

In het Pre-University College werken scholen voor voortgezet onderwijs uit de regio Groot-Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam samen om scholieren hun talenten te laten ontdekken en hen voor te bereiden op hun studie. Ook is het een platform om kennis te delen tussen docenten en de VU, om zo de kwaliteit van de instroom op de universiteit te verbeteren en het studiesucces te verhogen.

Informatie voor leerlingen

Voor jou als vwo-leerling heeft het Pre-University College diverse programma’s ontwikkeld waarvoor je je via de de coördinator van jouw school kunt inschrijven, als jouw school bij ons is aangesloten.

Informatie voor docenten

Om de aansluiting tussen voortgezet en wetenschappelijk onderwijs te verbeteren, heeft het Pre-University College voor de docenten van het scholennetwerk de programma's Nascholing profielwerkstukstarter en Professionaliseringsteams voor docenten.

Over Pre-University College

Voor de uitvoering van de programma’s van het Pre-University College is een projectteam gevormd.

Vacatures voor studenten

Voor de programma’s van het Pre-University College zijn wij altijd op zoek naar studenten die zich als student-assistent willen inzetten om deze activiteiten tot een succes te maken.

Deelnemende scholen

Hier kun je zien of jouw school is aangesloten bij het Pre-University College.

Agenda

Activiteiten Pre-University College